Deze website maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door deze website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid.

Accepteer

Ogen-blik

Heb je leesproblemen of eerder een zwak vertezicht? 

Moeite om te lezen wat op je computerscherm staat? 

Zijn je ogen vermoeid of heb je hoofdpijn op het einde van de dag? 

Voel je je onzeker tijdens het autorijden met minder licht


Bij Optiek Sofie Maes werpen we graag een grondige blik op je ogen. Klop gerust bij ons aan voor een uitgebreide professionele oogmeting en nachtzichtmeting. Jonger dan 14 jaar? Dan laat je best eerst een test uitvoeren bij je oogarts. 

Voorbereiding is alles
 

 • Draag je lenzen? Haal ze een half uur voor de oogtest uit.
 • Ga eventueel op voorhand al eens langs bij uw oogarts voor een grondige check-up.
 • Ook wij verwijzen je door naar je oogarts als een medisch onderzoek nodig blijkt.

Zo zien wij het
 

 1. Eerst horen, dan zien
  Tijdens een eerste gesprek laten we jou vooral vertellen, terwijl wij luisteren. Wat zijn je klachten? Had je eerder al oogproblemen of -operaties? 
   
 2. Meten is weten
  Met de autorefractor doen we een korte meting om een indicatie te krijgen van je eventuele oogafwijking. De machine meet namelijk hoeveel vermogen je ogen nodig hebben om je zicht scherp te stellen en geeft een schatting van je sterkte. Met een subjectieve test gaan we daarna dieper in detail om je vertezicht of nabijzicht weer te normaliseren. 
   
 3. Zicht in zicht
  Ten slotte stellen we een kijkoplossing voor die past bij jouw levensstijl, behoeften en budget. 

Specialisatie nachtzichtmeting
 

Je kent het vast wel. Wanneer je in het donker met de auto rijdt, zie je minder scherp dan overdag. Je hebt last van reflecties, halo’s of schemering en knijpt je ogen dicht in een poging je zicht te verbeteren. Zelfs al draag je een bril. Autorijden wordt op die manier heel vermoeiend en bovendien gevaarlijk. 

i.Scription®  van ZEISS
 

Met de ZEISS nachtzichtmeting bootsen wij deze donkere omstandigheden na en sporen we alle oogfouten op die verantwoordelijk zijn voor een minder scherp zicht ‘s nachts. Op basis van de resultaten uit de meting maken we een op maat gemaakte bril die het zicht optimaliseert. Deze technologie heet i.Scription® van ZEISS. Je ervaart een scherper en meer ontspannen zicht. Zowel ‘s nachts als overdag. Je ziet contrasten veel beter en daarbij verminderen vervelende reflecties en halo’s aanzienlijk. Het resultaat? Een verhoogde veiligheid. Ook tijdens het autorijden.